Ontwerpteam Pact3D, Thijs Asselbergs architectuurcentrale en vanOmmeren-architecten hebben een plan gemaakt om de voormalige RWZI Zandvoort te transformeren van een industriegebied naar een mix van wonen en werken in een overwegend groene omgeving.

Het plan bestaat uit twee woongebouwen met daarin 100 appartementen (variërend in grootte van 50m2 tot 110 m2) en 13 woon-werk units. Naast een goede bereikbaarheid met omliggende steden in de Randstad, biedt de locatie een oneindig uitzicht op het duinlandschap, de zee en de recreatielocaties van Zandvoort.

De bouwvolumes zijn afgewerkt met gele keramische bekleding en geëmailleerde glaspanelen. Parkeren wordt ondergronds gefaciliteerd, weg van het openbare zicht. Een belangrijk aspect bij het ontwerp van de gebouwen is de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de gebouwen. Wethouder Gert-Jan Bluijs: “Ik heb ervoor gekozen om dit gebied in aparte delen te ontwikkelen; vooral niet alles tegelijk. De start van de bouw is naar verwachting eind 2019.” “De nieuwe wijk zal voorzien in nieuw openbaar groen. Ook wordt langs de treinsporen extra begroeiing voorzien. Bezoekers worden dus niet welkom geheten door een rommelig industrieterrein.”

Informatie

Thijs Asselbergs, Dion Nupoort, Joeri van Ommeren, Fallon Walton
PACT3D
Niersman
Luuk Kramer
View location on Google Maps
gerealiseerd