Volg de zon van zonsopgang tot zonsondergang. Deze energieneutrale woonark biedt een panoramisch uitzicht over het Spaarne en de nabijgelegen weilanden. De zinken gevel wordt afgewisseld met aluminium, glas, staal en hout.

Het ontwerp voorziet in de unieke wensenlijst van onze opdrachtgever; een lijst van ambities die deze drijvende villa op maat heeft gemaakt voor hun gewenste manier van wonen.

De opdrachtgever wilde dat het huis meer energie produceert dan het verbruikt. Dit wordt bereikt door het verzamelen van zonne-energie met behulp van PV-panelen op het dak, gecombineerd met een warmtepomp in de betonnen romp die energie verzamelt uit het verschil in water/binnen temperatuur: een eindeloze natuurlijke energiestroom.

Verder is gestreefd naar verschillende relaties met het wonen aan het water: wakker worden met je eigen privé-weidezicht, lezen in het zitraam, eten in de keuken op waterniveau met 3,5 meter hoge plafonds, of ontspannen op het terras.

"De perspectieven op het omringende landschap zijn werkelijk betoverend. Het architectonisch ontwerp biedt voor elk gezichtspunt en programma een uniek perspectief. Staand in de keuken, zittend in het zitraam of ontspannend op de bank. Het resultaat is een uniek huis; leven in en met de natuur."

Bob Spitz

Bob Spitz, architectonisch ingenieur

Informatie

Joeri van Ommeren, Bob Spitz, Dion Nupoort
ABC arkenbouw
Eva Bloem
View location on Google Maps
voltooid
2019