Woonark Haarlem Shuffle ligt in het Spaarne, nabij de historische binnenstad van Haarlem. Het ontwerp speelt met de beleving van de dynamiek rondom het Spaarne, de relatie met Haarlem en de lichte open leefruimtes.

De ark krijgt zijn uitdrukking door een sterke orthogonale compositie van open en gesloten gevelelementen. De grote vide bij de zuidwestelijke ramen opent de vloer zodat het licht de lager gelegen muziek- en slaapruimten kan bereiken.

De gebruikelijke houten gevelbekleding maakt plaats voor een sterk geprofileerde gevel met een slanke aluminium daktrim. Deze sterk geprofileerde buitenkant maakt het ritme en de textuur van de ark van veraf zichtbaar, en gebruikt alleen materialen die trouw zijn aan haar aard.

Eigenaar en opdrachtgever Lex is niet snel onder de indruk. Na zijn hele leven in historische woningen met hoge plafonds bij het Spaarne te hebben gewoond, besloot Lex dat hij deze kwaliteit van wonen wilde, maar nu in het Spaarne. Na de bouwkundige oplevering in 2015 heeft Lex nog drie jaar besteed aan de interieurbouw om al zijn detailwensen af te ronden.

Twee warmtepompen en een dak vol zonnepanelen staan garant voor comfortabel en energieneutraal wonen. Er is geen gasaansluiting aan boord.
Door de hoogwaardige detaillering onderscheidt deze drijvende villa zich van de andere woonarken.

Waar het Spaarne zijn Haarlemse ouverture maakt, is het ontspannen wonen in een dynamische en lichte omgeving; vormgegeven in een ritmisch maar speels geheel: de Haarlem Shuffle.

gepubliceerd in:

Informatie

Joeri van Ommeren, Dion Nupoort
De Blauwe Wimpel
Eva Bloem
View location on Google Maps
voltooid