Over ons

VOA is een architectenbureau dat streeft naar een herkenbare leefomgeving die past als een maatpak, waarbij de gebruiker zijn woonomgeving zelf aan zijn in de loop der tijd veranderende wensen aan kan passen. We innoveren door slim gebruik van bestaande bouwkundige middelen. Met architectuur leggen we (onverwachtse) verbindingen om het maximale uit de opgave te halen.

Van Ommeren Architecten werkt vanuit Amsterdam aan opgaven door heel Nederland. We zijn een middelgroot team dat indien nodig eenvoudig kan opschalen. Samenwerking zit in ons DNA. Joeri deed werkervaring op bij Santiago Calatrava, met regelmaat werken we samen met Thijs Asselbergs en dragen we bij aan het Open Building Platform.

"Ik geloof dat een herkenbare leefomgeving die aanvoelt als een maatpak er toe leidt dat mensen geven om een plek en er zorg voor dragen. Waar ik het meest van geniet in ons werk is wanneer een gebruiker zich hecht aan een plan. Bij voorkeur wanneer de natuur hier aan de basis ligt."

IMG 8704

Joeri van Ommeren, oprichtend architect

Wij hebben in het verleden prettige ervaringen gehad met Joeri van Ommeren. Hij is een getalenteerde jonge architect die grotere gebouwen kan ontwerpen, zoals De Scheepmaker. Hij heeft het vermogen om aansprekende leefbare woningplannen te maken.

Vreugdefotografie VF 3785 preview

Ernest van der Meijde (Wibaut) en Jan Jaap van Kampen (AIVM)